God man eller förvaltare - lämna en intresseanmälan (gammal version som kan tas bort)

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Om du vill bli god man eller förvaltare ska du ansöka om detta via denna e-tjänst. För att kunna bli god man eller förvaltare kommer det krävas att du svarar på en del frågor om dig själv som person och tid bakgrund, till detta kommer du även behöva bifoga både ett lämplighetsintyg där två personer som inte är familjemedlemmar ska intyga om din lämplighet att vara god man eller förvaltare och ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Begär utdrag ur polisens belastningsregister

Använd blanketten Begäran om utdrag för att få ett utdrag ur polisens belastningsregister skickat hem till dig. Polisen skickar alltid utdraget med B-post till din folkbokföringsadress. Att få ut ett utdrag ur polisens belastningsregister tar normalt ca två veckor så vi rekommenderar att du gör detta innan du påbörjar din ansökan. Du kan även påbörja din ansökan, spara den och återuppta den när du fått utdraget från belastningsregistret.

Vi kontrollerar dig hos Kronofogden och Polisen

Innan du får börja som god man eller förvaltare kontrollerar överförmyndarkontoret även att du inte är registrerad hos Kronofogden eller får försörjningsstöd genom kommunens socialtjänst. 

Lämplighetsintyg

Du kommer att bli ombedd att lämna ett lämplighetsintyg där två personer som känner dig, men som inte är familjemedlemmar, ska intyga att de anser dig vara lämplig som god man eller förvaltare.

Mer information om att vara god man eller förvaltare

Läs mer om att bli en god man på sundsvall.se

Kontakt

Överförmyndarkontoret
ofn@sundsvall.se
060-19 10 00

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Lämplighetsintyg från två vänner
  • Utdrag ur polisens register

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa