Anmälan av kontrollansvarig - TEST

LÄS MER

Här kan du anmäla dig som kontrollansvarig (KA) i ett pågående ärende hos bygglovavdelningen. Det här kan endast göras av personen som själv ska agera kontrollansvarig i byggprojektet och kan inte göras av sökanden/byggherren.

OBS! Tänk på att du behöver veta ärendets diarienummer. Diarienumret börjar alltid med BYGG följt av årtal och sex siffror, exempelvis BYGG 2023-000100.

Tänk på att en kontrollansvarig ska vara certifierad enligt plan- och bygglagens (PBL) lagstiftning. Vi kan därför inte godkänna en person som inte har en giltig certifieringsbehörighet. Vid mer komplicerade byggnationer krävs en högre behörighet – K.

Hämta företagsuppgifter
I e-tjänsten kan du välja att hämta företagets uppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter.

Den här tjänsten stödjer digitala fullmakter
Visste du att du som företagare kan dela ut en digital fullmakt till någon som hjälper dig? Det gör du på Mina ombud.

Tänk på att du behöver e-legitimera dig med BankID, Freja eID eller eIDAS för att kunna logga in och använda e-tjänsten. Om du inte har eller kan legitimera dig med e-legitimation kan du skicka ett mail till bygglovavdelningen.

Kontakt

Bygglovavdelningen
bygglov@sundsvall.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa